събота, 14 април 2012 г.

Ето ги и козунаците!

Козунак №1
 
Козунак №2
 
След около 7-8 часа подготовка, замесване, неколкократно втасване и премесване, печене, резултатът е два големи козунака, пълни със стафиди и захаросани плодове. Меки, дъхави и вкусни! Рецептата е от тук Удвоила съм пропорциите, защото прецених, че с един козунак сме за никъде. Мога да кажа, че рецептата беше изключително точна, спазих цялата процедура и съм предоволна от резултата. Не без значение е, че пекох във фурната на свекърва ми, която е нова и има функция за обдухване. Просто миналогодишния ми опит в моята печка на 30 години завърши с доста прегоряли козунаци и си казах, че тази година трябва да коригирам това. Не излиза по-евтино да си направиш домашен козунак. Просто удоволствието да направиш нещо прекрасно със собствените си ръце е несравнимо.

3 коментара:

  1. Поздравления, Дени! В допълнение към удоволствието да си направиш козунаците сама, можеш да си ги хапваш с увереността, че си вложила качествени продукти! Преди няколко дни, докато бях при личната си лекарка, влезе някаква жена за здравната си книжка. Стана ясно, че работи в някоя от русенските фурни и на въпроса на лекарката откъде да си купим козунаци, жената отвратено каза изобщо да не си купуваме, защото като тази година толкова много боклуци не са слагали, за да спестят! Така че удоволствието ти трябва да е в двойно!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм, само колко апетитно изглеждат! Страхотни козунаци си омесила! Поздравления!

    ОтговорИзтриване