неделя, 19 септември 2010 г.

Кръгло, червено и се движи...що е то?

Ден преди отпуската е ред и на това творение, което ме поизмъчи вчера по няколко причини. Първо, нямам пергел->лесна работа да очертая кръг от някой капак(в случая на кутия от коледни сладки, знаете ги :)), но пък после не мога да намеря центъра на кръга. Второ, идеята ми беше през "прозорчетата" да се подават сърчица с различен цвят(изрязани със същия тип перфоратор, но по-малък) и залепени и отгоре с по 1 буквичка всеки, така че като се завърти веднъж, да се вижда една фраза, а като се завърти кръгът отгоре втори път - да се види друга фраза. Е, оказа се, че не успях да го направя. Дали беше заради центъра на кръга, дали заради друго, уж центрирах по-малките сърчица, но в крайна сметка не се получи, показваха се все криви като завъртиш. Направо не можах да си намеря място! И тогава минах на план Б - щамповах печати в различни цветове, няма послание за четене, просто като се върти горния кръг, през сърчицата-прозорчета се виждат различни детайли. Та това е. Отива при предизвикателството на Елшите "Движение"




3 коментара:

  1. И тази идея е чудесна,всяко зло-за добро,получила се е и така много интересна,другият път пък ще четем другата.На мен много ми хареса,поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  2. И така е станала много хубава! :) Сърчицата са си съвсем на място, а пък за центъра на кръга, веднага ще ти кажа какъв е трика ако не се чертае с пергел.
    Очертаваш окръжността 2 пъти. 1-вия път върху дизайнерската хартия - тази, която ще е лицето на картичката ти, а 2-рия път - върху бял лист хартия, който да ти послужи за определяне на центъра. Вземаш белия кръг и го сгъваш на половина, после пак на половина. Така където се пресичат сгъвките по средата - там ти е центъра. После го налагаш върху "официалния" кръг и си бучваш с една топлийка през точката на "шаблона" та да мине и през "официалния кръг" и после като махнеш "шаблона" си го отбелязваш на официалния с моливче или там както ти е удобно. :) Това е:)

    Усмивки и ти благодаря за участието при Елшите:)

    ОтговорИзтриване