вторник, 24 февруари 2009 г.

Hausmeister

Преди малко мина домакинката да събира 12-те лева такса на апартамент за чистене на входа и етажите на месец(ползваме услугите на фирма "Стирка" - има една невероятна анимационна вещица на стикера, може да я постна някой път ;)
Но за друго ми е мисълта. От месеци, да не кажа години, тук във входа, домофонното табло не работи. Имаше бележка миналата седмица, че се събират по 7 лв на апартамент за поправка на таблото от техник. И докато плащахме таксата за почистване, от съседния апартамент младежът се разправяше защо трябвало той да плаща 7 лв поправка на домофон.
Защото не е нужно 24 апартамента, разположени на 8 етажа, да се съобразяват с теб, при положение, че и теб те мързи да слизаш до долу от 6-я етаж да отваряш на приятелите си. И понеже 7 лв еднократно няма да те съборят, защо трябваше да се стига до репликата "Кажи на баща ти да ми се обади", от страна на домакинката. На 30 години човек би трябвало да се е научил как да живее заедно с други хора. И да знае, че не си центъра на вселената...

1 коментар:

  1. po zabavni sa mi "kazusite" :

    -"kato vi tece, pokriva si e vash, vie jiveete na poslednija etaj."

    -"az kato sum na 1 etaj zashto da plashtam asansjor?"

    ОтговорИзтриване