понеделник, 27 юни 2011 г.

Ангелско

Ангелското предизвикателство на Ками определено ме грабна от самото начало и много, много исках да се включа. Цяла седмица обаче не ми идваха нито идеи, нито пък ми оставаше време. Типично за мен - в последния момент :)
Първо много си харесах картинката и я разпечатах. Реших да я изрежа на елипса, защото й отива, но вместо XCUT не знам защо реших да си позлвам скалпелите. Естествено, не уцелих кой от всичките да използвам и за да оправя нещата все пак ползвах XCUT-а - стана даже по-зле! Наложи се да доизрязвам с ножица, най-накрая стана прилично. Но експериментите не стигат до тук! Понеже снощи правих топъл ембосинг върху крафт картон със свещ(!), реших така да направя и къдриците и крилете на ангелчето. Всичко въвеше по план, но накрая се издъних - подпалих елипсата в единия край. И оттам беше ясно, че трябва да я обгоря отвсякъде, за да стане от дефекта - ефект.
Финалната шриха беше като отворих чекмеджето с цветенцата и намерих едни изкуствени цветчета, които бях орязала от някакъв грозен стрък преди сватбата ми(значи имат година вече!). Все се чудех къде да ги ползвам, е тук дойдоха на място, хем си ползвах и пистолета за горещ силикон. Добавих по една перличка в центъра на цветчетата, панделка за връзване и прозрачна капчица роса - и ето я готовата картичка!

P.S. Ако се чудите какво е това под картичката - копринен шал е. Обожавам ги, все си купувам по някой и все ги ползвам за фонове, но този път си давам сметка, че стои малко странно като цвят(мръзно бяло е с преливащи земни тонове)

P.P.S. И една стара "ангелска" снимка-фрагмент.



4 коментара:

  1. Получила се е чудесно след всичките изпитания :))) Много е нежна, а шала е невероятен.Благодаря ти че се включи в КФП 71, зададено от мен тази седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Много стилна и красива картичка! Много ми харесват блестящите крила на ангела! И аз обожавам шалове, но никога не съм се сещала да ги ползвам за декор;) Идеята е великолепна!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава картичка! Явно обичаш експериментите, но си струва да опитваме нови и нестандартни неща.

    ОтговорИзтриване